Почела Дечја недеља: Први пут интернет стриминг

Концертом за децу у Предшколској установи „Лане”, односно у дворишту ове установе и за децу у Прћиловици почела је данас Дечија недеља. Вечерас од 19 сати у Великој сали Дома културе је представа за децу „Гула”, у извођењу алексиначког „Театра 91”. Максимално за ову представу на располагању је 130 места.

Дечја недеља уз разноврстан програм траје до петка. Сутра нас очекује претпремијера у 12 и премијера у 19 часова представе „Стилске вежбе” у извођењу Студија глуме ЦКУ Алексинац. Овим извођењима присуствоваће ученици из неколико школа са територије општине за које је обезбеђен превоз.

У среду је дан када наступају глумци и песници. За ученике издвојених одељења у Мозгову и Бовну глумац Милош Паовић извешће монодраму „Аутобиографија” од Бранислава Нушића. Истог дана, од 19 сати у Великој сали Дома културе у Алексинцу малишани ће уживати у представи „Пепељуга” „Театра 91”. Интересантно је да је обезбеђен и лајв стрим предстве, а линк за праћење биће доступан тога дана на сајтовима и на фејсбук страницама ЦКУ и „Театра 91”. Среда је и дан када ће неколико песника посетити алексиначке основне школе и наступити пред ученицима.

У четвртак се наставља Песнички караван обиласком основних школа у сеоским насељима. Отварање изложбе најуспешнијих радова по конкурсу Учитељског друштва, заказано је истог дана у 18 часова и 45 минута у Дому културе. У 19 сати је занимљива трибина под називом „Змајеви су међу нама и у читанкама”, у оквиру које ће се са песницима, учесницима Горданиних сусрета, разговарати о књигама, читанкама и учитељима.

У петак, 9. октобра, централни догађај дана је свечана академија у Дому културе од 12 сати, када ће бити додељене награде и признања у овиру Горданиног 23. фестивала. Пре тога, у 10 сати песници ће посетити основну школу у Суботинцу, месту рођења песникиње Гордане Брајовић.

Организатор ових дешавања, уз суорганизацију осталих установа културе, основних школа и предшколске установе, је Центар за културу и уметности Алексинац. Покровитељ је општина Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 2 =