Почела 11. Међународна конференција о настави физике

Свечаним отварањем у сали Скупштине општине Алексинац данас је почела 11. Међународна конференција о настави физике у средњој школи, која се у нашем граду одржава до 24. марта. На овом скупу наћи ће се око 200 учесника, своје радове из физике представиће аутори из Србије, Словеније, Северне Македоније, Хрватске и Црне Горе, а присутни су и гости из Чешке, Словачке и Грчке.

Једанаесту конференцију је свечано отворила Маријана Радивојевић, заменица председника општине Алексинац, која је том приликом истакла значај оваквих окупљања и најавила је даљу подршку Општине Алексинац организаторима.

Прво данашње предавање имала је Виолета Петровић, са ПМФ Крагујевац, под називом Нобелова награда за физику за 2023. годину. Наредних дана Конференција ће радити у просторијама Алексиначке гимназије и у конгресној сали хотела Босфорус. У недељу, на завршетку Конференције биће организован Округли сто под називом „Отворена питања у настави физике у средњој школиˮ, а затим ће уследити подела сертификата учесницима и додела награда ученицима.

Организатори 11. Међународне конференције о настави физике у средњој школи су Алексиначка гимназија и Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + nine =