Песма, игра и занимљиви костими увеличали отварање Књижевних сусрета

Подизањем заставе фестивала на платоу испред Дома културе данас су отворени 25. Књижевни сусрети „Гордана Брајовић”, манифестација посвећена нашој познатој песникињи и новинарки Вечерњих новости, родом из Суботинца.

− Сваке године у пролеће када стижу трешње славимо дечије стваралаштво и чувамо успомену на једну дивну песникињу, нашу суграђанку, која је писала за децу, о деци и о детету које живи и када се одрасте. Зато и овај дан посвећујемо вама децо, ви сте оно што покреће свет – поручила је Далиборка Стевановић, директорка Центра за културу и уметност, приликом отварања манифестације.

Овогодишње отварање фестивала обогатио је занимљив културни програм у коме су учествовали Дечији хор ЦКУ „Мали вокали”, полазнице Балетске школе „Пируета”, а малишане је посебно обрадовао и костимирани Мики Маус.

Главном улицом су традиционално прошетали и малишани из Предшколске установе „Лане” у занимљивим костимима, у пратњи својих васпитачица и директорке ове установе.

Централни догађај овогодишњих Књижевних сусрета заказан је за сутра, 10. мај, када ће најпре у Суботинцу од 10 часова у Основној школи „Свети Сава” бити организовано представљање писаца из ужег избора за Награду Гордана Брајовић са лауреатом Дејаном Алексићем. Два сата касније, у 12 часова, у Великој сали Дома културе биће приређена свечаност доделе награда и признања.

Организатори фестивала су и ове године Центар за културу и уметност Алексинац, Скупштина општине Алексинац, и Вечерње новости Београд.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + seven =