Последњих година расте број ђака

Ученици и радници Основне школе „Стојан Живковић Столе” у Трњану, данас су обележили Дан школе. Тим поводом, у присуству бројних званица и гостију, одржана је свечана приредба на којој су ученицима и радницима школе уручене захвалнице и признања.

 

‒ Прва школа је на овом простору почела са радом још давне 1873, а што се тиче конкретно школе у Трњану она је почела са радом 1910. године, тако да имамо дугачку традицију образовања. Иначе наша школа има још 11 издвојених одељења, то је специфичност наше школе, на неки начин то су и ресурси школе из разлога велике разуђености. Имамо велику инфраструктуру и трудимо се да све наше потенцијале увек упослимо, да на крају буду сви задовољни, пре свега ученици, родитељи и запослени у школи ‒ рекао је директор школе Саша Анђелковић.

Школа укупно броји 297 ученика у 31 одељењу, мада је то мали број ђака за ових 15 насељених места колико гравитирају поменутој школи.

− У последњих неколико година имамо тенденцију благог пораста броја ђака. Није то неки велики раст, али два до пет ученика по генерацији што нас на неки начин охрабрује. Надам се да ће и у наредном периоду постојати оваква школа каква јесте, са свим својим издвојеним одељењима и да могу ученици несметано да остварују програм са својим наставницима и учитељима − додао је директор Анђелковић.

Након пригодног програма који су извели ученици ове осмолетке, најуспешнијим ђацима уручене су награде у виду књига, а наставницима захвалнице.

Иначе, ова школа носи име по народном хероју Стојану Живковићу Столету који је страдао 1943. године. Стојан Живковић Столе био је дипломирани правник који је живео у Трњану, а завршио факултет у Београду. Као један од водећих комуниста у овом делу Србије учествовао је на договору код Љубешке скеле и оснивач је Озренског партизанског одреда.

Фотографије: Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − seven =