Пејзажи наше суграђанке вечерас у Дому културе

Вечерас у Арт галерији Дома културе биће отворена изложба слика, наше суграђанке, Кристине Милошевић под називом „Пејзажи”.


Кристина Милошевић рођена је 1992. године у Алексинцу. Средњу Уметничку школу завршила је у Нишу, Основне академске студије као и мастер студије завршила на Факултету уметности, такође у Нишу. До сада је учествовала на седамнаест колективних изложби и имала две самосталне изложбе. Добитница је награде „Борислав Боро Њежић” за најуспешнији студентски рад на изложби „Мозаик малог формата XI”.


− Избор сликања пејзажа, као свој ликовни израз, Кристина Милошевић својом трећом самосталном изложбом потврђује исправним. Процена да ће своју затворену природу најбоље исказати отпуштајући је пределима на платну, показала се дефинитивно добром. У односу на претходни период и претходне изложбе, сада уочавамо да се истраживање и експериментисање с формама, линијама, бојом, па и форматима показало плодоносним и указује да ауторка крупним корацима корача ка формирању свог, препознатљивог стила и говори нам да иза свега овога стоји огроман рад и безусловна љубав – поручује Иван Матејевић, у каталогу ове изложбе.

Свечано отварање изложбе заказано је за 19 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × two =