Др Црнчевић Хабе: Превенција је веома важна

Светски дан здравља, 7. април, данас је обележен и у Алексинцу. У холу Дома културе, наши суграђани су могли превентивно да провере свој крви притисак, ниво шећера у крви, као и да добију савете лекара.

Светски дан здравља је ове године посвећен очувању здраве животне средине и обележава се под слоганом „Наша планета, наше здравље”. Ваздух, вода и храна неопходни су за опстанак свих живих бића, а добро здравље нераскидиво је повезано са здравом животном средином. Управо због тога, Светска здравствена организација овај значајан датум у Календару здравља посвећује здрављу наше планете.

− Данашња акција је успешно реализована уз добар одзив, упркос лошијим временским условима. Наши суграђани контролишу ниво шећера и крвни притисак онда када је стани-пани, односно када већ осећају тегобе. А требало би да се то ради много чешће, поготово што повишен шећер у крви и повишен крвни притисак често не дају никакве симптоме, а превенција је веома важна − поручила је др Јована Црнчевић Хабе, лекар у алексиначком Дому здравља.

Данашњој акцији одазвало се 52 наших суграђана, а она је спроведена у организацији Дома здравља Алексинац и овдашњег Црвеног крста.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − twelve =