КОВИД 19 посустаје, за грип нема података

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац, према званичним резултатима, је све повољнија. Током ове седмице забележен је још један дан када је у алексиначким здравственим установама био једноцифрен број новооболелих пацијената од Ковида 19. У среду су тестиране 133 особе, а код њих осам откривено је присуство вируса корона. Седам дана раније, претходне среде, урађена је 161 анализа и 16 узорака је било заражено вирусом.

Цела ова седмица је у епидемијском смислу повољнија у односу на претходну. На почетку недеље, у понедељак имали смо 23 заражене особе, док је претходног понедељка било 26 оболелих. И у уторак се смањио број заражених. Претходне недеље 20, у овој седмици их је било 17.

У четвртак, од 110 тестираних пацијената у алексиначким установама, њих 14 је оболело од Ковида 19. Седам дана раније, прошлог четвртка, од 154 анализирана узорка њих 30 је било позитивно на вирус корона.

Ево још неких података који указују да се побољшава епидемијска ситуација, када је у питању вирус корона. У недељи која је у току, просечно дневно новооткривених заражених овим вирусом је нешто више од 15 особа, док је у прошлој недељи дневни просек био преко 19 пацијената. У прошлој седмици свако седмо тестирано лице је било заражено, док је овонедељни просек 8,3 што је повољније.

Што се тиче грипа и осталих инфекција за сада нема званично објављених података.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − 4 =