Razvigor

Pančevke najuspešnije na Festivalu „Razvigor”

Pančevačko srpsko-crkveno pevačko društvo je najuspešniji hor koji je učestvovao na Prvom festivalu „Razvigor”, organizovanom 19. oktobra u Aleksincu, kao memorijal profesora Jovice Gavrlivovića. Pančevkama je pripala „Velika nagrada” festivala, kao i Nagrada za negovanje prefinjenog horskog zvuka na festivalu. Ovo društvo iz Pančeva postoji 181 godinu.

U kategoriji mešovitih horova dodeljene su dve prve nagrada i to „Raspevanim profesorima” iz Vršca i Niškom kamernom horu, dok je druga nagrada pripala Gradskom horu „AS” iz Vršca.

I u kategoriji ženskih horova dodeljene su dve prve nagrade. One su pripale Crkvenom pevačkom društvu „Žene mironosice” iz Zrenjanina i bugarskom Ženskom horu „Blagovesti” iz Pomorja. Druga nagrada u ovoj kategoriji odlazi Crkvenom horu „Sveti apostoli Petar i Pavle” u Jagodini.

U kategoriji dečjih horova prva nagrada ide Dečjem horu i podmlatku pančevačkog srpsko crkvenog pevačkog društva. U ovoj kategoriji dodeljene su dve druge nagrade Dečjem horu „Dar” iz Paraćina i horu Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević” u Aleksincu.

Razvigor
Žiri prvog “Razvigora”

Na Festivalu je dodeljeno još nekoliko priznanja. Za najbolje izvedenu svetovnu kompoziciju proglašen je nastup Raspevanih profesora iz Vršca, a najbolje izvedenu duhovnu kompoziciju imao je Crkveni ženski hor „Blagovesti” iz Pomorja. Priznanje za doprinos razvoju horskog pevanja na festivalu „Razvigor” pripalo je Gradskom horu „AS” iz Vršca. Najbolje izvedenu zadatu kompoziciju na festivalu imao je Niški kamerni hor.

O priznanjima i nagradama odlučivao je stručni žiri u sastavu dr Milena Injac, predsednik i dr Marina Gavrilović i mr Marko Jelenić, članovi. Organizatori Festivala „Razvigor” su Centar za kulturu i umetnost Aleksinac i Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević” u Aleksincu, uz pokroviteljstvo Opštine Aleksinac.

Više fotografija na fejsbuk stranici Radio Aleksinca

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

one × one =