Razvigor

Панчевке најуспешније на Фестивалу „Развигор”

Панчевачко српско-црквено певачко друштво је најуспешнији хор који је учествовао на Првом фестивалу „Развигор”, организованом 19. октобра у Алексинцу, као меморијал професора Јовице Гаврливовића. Панчевкама је припала „Велика награда” фестивала, као и Награда за неговање префињеног хорског звука на фестивалу. Ово друштво из Панчева постоји 181 годину.

У категорији мешовитих хорова додељене су две прве награда и то „Распеваним професорима” из Вршца и Нишком камерном хору, док је друга награда припала Градском хору „АС” из Вршца.

И у категорији женских хорова додељене су две прве награде. Оне су припале Црквеном певачком друштву „Жене мироносице” из Зрењанина и бугарском Женском хору „Благовести” из Поморја. Друга награда у овој категорији одлази Црквеном хору „Свети апостоли Петар и Павле” у Јагодини.

У категорији дечјих хорова прва награда иде Дечјем хору и подмлатку панчевачког српско црквеног певачког друштва. У овој категорији додељене су две друге награде Дечјем хору „Дар” из Параћина и хору Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” у Алексинцу.

Razvigor
Жири првог “Развигора”

На Фестивалу је додељено још неколико признања. За најбоље изведену световну композицију проглашен је наступ Распеваних професора из Вршца, а најбоље изведену духовну композицију имао је Црквени женски хор „Благовести” из Поморја. Признање за допринос развоју хорског певања на фестивалу „Развигор” припало је Градском хору „АС” из Вршца. Најбоље изведену задату композицију на фестивалу имао је Нишки камерни хор.

О признањима и наградама одлучивао је стручни жири у саставу др Милена Ињац, председник и др Марина Гавриловић и мр Марко Јеленић, чланови. Организатори Фестивала „Развигор” су Центар за културу и уметност Алексинац и Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” у Алексинцу, уз покровитељство Општине Алексинац.

Више фотографија на фејсбук страници Радио Алексинца

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 1 =