Ово су за Алексинчане најкритичнији дани за КОВИД

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац је све стабилнија. У протеклој седмици само у два дана је био двоцифрен број новозаражених, док је у осталих пет дана на дневном нивоу било мање од десет заражених.

Очекивано, викендом се евидентира најмање особа заражених вирусом корона. И то из два разлога. Пацијенти обично обраћање лекару остављају за први дан након викенда из њима знаних разлога. Такође, недељом ради само ковид служба Опште болнице.

Јуче, у недељу, тестирано је 43 особе и само код једне је откривено обољење КОВИД. Дан раније, у суботу, од 80 узетих узорака код њих пет је откривено присуство вируса. Са једноцифреним бројем новозаражених су били и уторак, 97 тестираних 8 позитивних, среда, такође 8 позитивних од 112 узорака и четвртак када је урађено 99 анализа, а у 6 случајева је откривен вирус.

Најкритичнији дани, односно дани када је евидентиран највећи број оболелих су понедељак и петак. На почетку прошле седмице, у понедељак од 112 тестираних пацијената њих 21 је био позитиван на вирус. На крају седмице, поновни скок, од 113 особа са респериторним симптомима код 16 лица је откривено присусто вируса ковид.

Укупно у протеклих седам дана урађено је 656 анализа и у 56 случајева је откривено обољење КОВИД. У јеку епидемије, прошлог месеца, било је седмица када је анализирано и до 1200 узорака са око 350 позитивних на вирус корона.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 − one =