Креативни хаос на алексиначкој сцени

Љубитељи позоришта имају прилику да бесплатно погледају још једну од 10 премијерних представа аматерских позоришта из Србије на овдашњој сцени.

У среду, 22. децембра, од 20 сати гостује позориште „Креативни хаос“  из Смедерева са представом „Др Шустер”.

Драма Душана Ковачевића “Др Шустер” враћа гледаоца у време деведестих година 20.века, “време слома”, друштвеног, моралног, културолошког. Прича о нестанку идеје света чији темељи су грађени на честитости, поштењу, марљивости, врлини. Начин на који главни јунаци граде односе, размишљају о будућности, егзистира на граници апсурда. Снови, жеље, сећања и суштински важне, а неостварене тежње, граде ликове који покушавају да преживе у свету који изгубивши ослоноц као да лебди у међупростору надреалног и збиље.

Режија овог комада поверена је Невени Ракочевић, а у представи играју Иван Бајчић, Урош Павловић, Алекса Вујовић, Јелена Стевановић, Стефан Николић, Марија Наранџић, Валентино Ољача и Милан Ранковић.

Иначе, након што су представници Градског позоришта „Театар 91” потписали споразум о сарадњи установа културе градова у Републици Србији, где су се на наки начин обавезали да позоришне представе које имају на репертоару одиграју у 10 градова који су потписници тог уговора и исто толико ансамбала да угосте,од прошлог месеца ове године кренули су са разменом позоришних представа.

Насловна фотографија: Илустрација – Детаљ из представе “Др Шустер”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + twelve =