Ovaj konkurs za direktora ide na popravni

Odbornici Skupštine opštine Aleksinac su na sednici održanoj 29. decembra podržali više odluka o poveravanju obavljanja poslova od javnog interesa, koja će izvršavati javna preduzeća ,,Vodovod i kanalizacija”, ,,Komunalne usluge”, Preduzeće za puteve i stambeno komunlanu delatnost opštine Aleksinac. Usluge koje će biti plaćene iz budžeta u proseku su veće za 5% a kao obrazloženje navodi se poskupljenje repromaterijala.

Skupština opština je donela odluku o sprovođenju dva javna konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća za puteve i Javnog preduzeća ,,Komunalne usluge”. Konkurs u Putevima se ponovo raspisuje zato što se na prethodnom pozivu javila jedna osoba sa nepotpunom dokumentacijom. Kako mandat dosadašnjem vršiocu dužnosti u ovom preduzeću Novici Dragičeviću ističe, on je razrešen sa ove funkcije. Za novog VD direktora imenovan je Dragan Jovanović, diplomirani inženjer građevinarstva iz Aleksinca, koji je do sada bio radnik opštinske uprave.

Opštiski parlament je dao saglasnost na programe rada i finansijske planove za 2022. godinu za više aleksinačkih ustanova. Podržan je finansijski plan Doma zdravlja za narednu godinu, a koji se odnosi na sredstva dobijena iz opštinskog budžeta u visini od 7 500 000 dinara. Najviše novca biće izdvojeno za sanaciju ambulante u Rutevcu, nešto više od tri i po miliona, zatim za održavanje voznog parka 960 000 i kapitalno održavanje Doma zdravlja 925 000 dinara.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

5 × two =