Отпочео нови циклус „Дигитални хербаријум нашег завичаја”

Након успешне сарадње и организовања два циклуса наградног конкурса „Дигитални хербаријум нашег завичаја”, на радном састанку чланова Актива биолога општине Алексинац и представника Завичајног одељења библиотеке „Вук Караџић” договорено је да се са почетком нове школске године спроведе нови, трећи по реду, конкурс за ученике виших разреда основне и ученике средњих школа са територије наше општине.

Пропозиције као и до сада остају исте, ученици треба да фотографишу биљке на својим стаништима, заведу их и направе дигитални хербаријум у виду презентације у програму Microsoft PowerPoint. Ученици петог и шестог разреда израђиваће групне радове (у групама од по четири ученика), док ће ученици седмог и осмог разреда, као и ученици свих разреда средње школе израђивати самосталне радове.

Теме овогодишњег наградног конкурса су „Дигитални хербаријум са поделом биљака на породице (руже, главочике, купус, уснатице, четинари)” за основце и „Дигитални хербаријум са лековитим, зачинским и отровним биљкама” за средњошколце.

Конкурс је отворен до краја маја 2023. године, а детаљне пропозиције и остале информације у вези са Конкурсом ученицима ће бити накнадно саопштене.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =