Утврђена коначна листа за енергетску санацију

Након што је комисија обишла терен на основу прелиминарне, данас је објављена коначна листа корисника који остварују права за  доделу бесповратних средстава домаћинствима за енергетску санацију породичних кућа и станова на територији општине Алексинац у овој години.

По овом Јавном позиву пристигло је 40 пријава, а од тог броја једна није разматрана, један коросник са прелиминарне листе је одустао од инвестиције, а обиласком терена комисија је установила да је један коросник већ уградио део столарије, па ће на крају 37 корисника добити средства за енергетску санацију, односно за замену спољних прозора и врата, затим за набавку и инсталацију котлова на природни гас, котлова на биомасу или замену постојећег грејача простора ефикаснијим.

Овим Јавним позивом обухваћена је била и замена постојеће или уградња нове цевне мреже, грејних тела-радијатора и пратећег прибора, као и набавка и уградњa топлотних пумпи и пратеће инсталације.

Висина појединачних субвенционисаних средстава је ограничена, а учешће заинтересованих грађана је најчешће 50 одсто од вредности инвестиције. 

Коначна листа крајњих корисника за све мере енергетске ефикасности из Јавног позива објављена је на огласној табли Општинске управе општине Алексинац и званичној интернет презентацији општине и учесници по Јавном позиву имају право приговора Комисији у наредних осам дана од данас.

Након истека рока жалбе ова листа постаје правоснажна и доноси се одлука о додели бесповратних средстава.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − five =