Vidić

Ортопедија добила нове апарате

Ортопедско одељење Опште болнице у Алексинцу од данас је богатије за два комплетна система за сечење и бушење костију, који су изузетно значајни за ову област хирургије. Вредност набављене четири машине је око шест и по милиона динара, а средства је обезбедило Министарство здравља. Директор Опште болнице др Горан Видић потврдио нам је да се ради о савременим апаратима.

‒ Системи су врхунске израде и врхунског квалитета. Наредних најмање 10 година је болница Алексинац практично збринута што се тиче ових система који су важни, како за уградњу вештачких кукова и колена, тако и за било који рад у ортопедији, нарочито за трауму, за било какве повреде – објашњава директор Видић. 

Ortopedija

Први човек алексиначке болнице најавио је набавку још једног значајног апарата који ће унапредити рад овдашњих хирурга.

‒ Нама је Министарство здравља такође омогућило да добијемо најновији систем за интраоперативно снимање за операциони блок, тако да чекамо да стигне и један покретни салски Сименсов рендген апарат. Требало би до краја јуна да буде испоручен и то значи за наше осигуранике да ће престати упућивање у Клинички центар Ниш пацијената који имају преломе костију – објашњава доктор Видић и додаје да се то пре свега односи на преломе у куку и зглобу рамена. 

Aparat

Системи за бушење костију који су до сада користили алексиначки хирурзи стари су преко две деценије, а апарати за сечење костију позајмљивани су из других установа. Према речима доктора Видића Министарство здравља овакве системе донирало је и другим здравственим установама у Србији које у великом обиму обављају уградњу вештачких кукова и колена. У алексиначкој болници кажу да је број оваквих интервенција из године у годину све већи. Прошле године уграђено је 115 импланата, а ове године планирано је 180.

Зашто све већи број пацијената ван територије Нишавског округа по уградњу вештачких кукова и колена долази у Алексинац, читајте сутра 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 4 =