За 80 места 456 пријава

Јуче је истекао рок за пријављивање пензионера за одлазак на десетодневну бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско- климатским лечилиштима широм Србије. Право да се јаве на оглас имали су корисници старосних, инвалидских и породичних пензија, чије месечне принадлежности износе до 26.324 динара и уз услов да немају друге приходе и да право на рехабилитацију нису користили у последњих пет година.

‒ Интересовање корисника пензија било је неочекивано велико, тако смо ове године примили 456 пријава, што је много више него претходних година. Од укупног броја пријављених, њих 80 ће моћи да иде на рехабилитацију о трошку Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, а то је за осам мање у односу на претходну годину, каже председник Удружења пензионера општине Алексинац ‒ Славољуб Денић.

Како истичу у Удружењу пензионера, ранг листе корисника пензија који испуњавају услове за упућивање на рехабилитацију биће објављене 16 дана од истека огласа, односно 6. јуна., на огласној табли удружења. Приговор на ранг листу може се поднети надлежној комисији у року од пет радних дана од дана објављивања ранг листе на огласној табли.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − 5 =