Општинско веће: Прва седница новог сазива

Општинска влада у новом сазиву, сада са седам уместо девет чланова, данас се први пут окупила разматрајући извештеје о прошлогодишњем раду јавних предузећа и установа које је основала локална самоуправа. Након што су прочитали текст заклетве, већници су дискутовали и изјашњавали се о двадесетак тачака дневног реда.

Већници су подржали извештаје јавних предузећа за 2019. годину који су показали да су она пословала позитивно. Јавно-комунално предузеће „Водовод и канализација” исказало је добит од око 24 милиона динара, њихове колеге из ЈКП „Комуналне услуге” у нето износу су били позитивни преко 11 милиона , а ЈП за путеве и стамбено- комуналну делатност имало је добит од 3,5 милиона динара. „Водовод” и „Комуналне услуге” своју добит су инвестирали у повећање капитала предузећа, односно искористили за инвестиције у опреми и машинама. „Путеви” су вишак прокњижили као нераспоређена средства и искористиће их за покривање губитака из ранијих година. Веће је дало сагласност на овакав предлог расподеле добити.

Општинско веће позитивно се изјаснило и о извештајима о раду установа. Прошлогодишњи рад Градског позоришта „Театар 91” обележиле су активности око премијерних и позоришних представа, организовање позоришног фестивала за децу и Манифестације „Културно лето”. Према извештају о раду, Библиотека „Вук Караџић” је увећала свој књижни фонд за скоро три хиљаде књига. Успешну 2019. годину имао је и Центар за културу и уметност организујући велики број догађаја у разним областима, а нарочито је била богата издавачка делатност.

Установа за одмор и рекреацију деце „Липовац” је у 2019. години, према извештају, имала за преко хиљаду више ноћења него у претходној, а уређен је и прилазни простор објекту. Усвојен је и финансијски извештај Предшколске установе „Лане” за прошлу годину. Извештај Спортско-рекреативног центра „СРЦА” за 2019. годину је повучен пошто никог од овлашћених из ове установе није било да овај документ образложи већницима, па ће се Веће накнадно изјаснити о овом документу. Након изјашњавање на Општинском већу ови извештаји морају бити усвојени од стране Скупштине општине Алексинац.

Општинска влада подржала је Решење о образовању Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац у новом сазиву. Командат Штаба биће нови председник општине Далибор Радичевић, заменик Чедомир Ракић, а начелник Оливера Ђорђевић, полицијски наредник. Штаб чине још 23 члана. И о овом решењу коначну реч даје општински парламент.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + eighteen =