За бесплатан одлазак у бање пријаве до 7. септембра

Пријављивање корисника пензија на конкурс за одлазак на бесплатан десетодневни опоравак у бање и климатска лечилишта трајаће до понедељка, 7. септембра. Право учешће на конкурсу имају пензионери чија пензија не прелази износ од 27.775 динара, а уз пријаву се подноси пензијски чек, изјава о томе коју бању подносилац пријаве жели да користи и медицинска документација која није обавезна.

Radul Stojanović− Да ли због епидемије корона вируса или из ко зна којих разлога, тек до данас се на конкурс пријавило 196 кандидата, што је значајно мање него претходних година. Ове године о трошку Републичког фонда пензијско-инвалидског осигурања у бање ће ићи 134 корисника пензија са подручја алексиначке општине, а то је значајно повећање у односу на 2019. годину, када је ову погодност искористило 78 пензионера. Пријаве примамо практично још два дана, у петак и понедељак, од 8 до 12 сати − каже Радул Стојановић, председник Удружења пензионера општине Алексинац и додаје да чланство у пензионерским организацијама није услов за коришћење овог права.

Фонд плаћа пун пансион и трошкове терапије у бањи, затим трошкове превоза у висини цене аутобуске, односно возне карте другог разреда, као и трошкове пута и боравка за пратиоце слепих особа или детета које користи породичну пензију.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − seven =