Општинско такмичење у познавању саобраћаја: Најуспешнији такмичари добили бицикле

Основна школа „Вожд Карађорђе” јуче је била домаћин 50. општинског такмичења у познавању саобраћаја „Шта знаш о саобраћају” који организује Агенција за безбедност саобраћаја. Такмичење је подразумевало практичну вожњу бицикла на полигону и писмени тест. Учествовало је 60-так ученика основних школа са територије општине Алексинац, разврстаних у четири групе „Б-дечаци”, „Б-девојчице”, „Ц-дечаци” и „Ц-девојчице”.

У категорији „Б-дечаци” прво место освојио је Алекса Симоновић, друго је освојио Милан Божиловић, ученици ОШ „Љупче Николић” из Алексинца док је треће припало Матеји Миленковићу, ученику ОШ „Аца Синадиновић” из Лоћике.

У категорији „Б-девојчице” прво место припало је Тијани Станковић, ученици ОШ „Аца Синадиновић” из Лоћике, друго Анђелији Трајковић, ученици ОШ „Вук Караџић” из Житковца, а треће Милици Станковић из „ОШ Свети Сава” из Суботница.

Прво место у категорији „Ц-дечаци” освојио је Лука Нур, ученик ОШ „Љупче Николић”, друго место припало је Павлу Трајковићу, ученику ОШ „Вук Караџић” из Житковца а треће Данијелу Симоновићу, ученику ОШ „Аца Синадиновић” из Лоћике.

У категорији „Ц-девојчице” прво место припало је Невени Филиповић, ученици ОШ „Стојан Живковић Столе” из Трњана. Друго местоо својила је Анђела Томић, такође ученица „Стојан Живковић Столе”, која је у спорој вожњи победила Јовану Вељковић, ученицу ОШ „Љупче Николић” из Алексинца.

Првопласирани дечаци и девојчице из сваке групе освојили су бицикле, док су друго и треће пласирани освојили кациге и светлосне прслуке.

Још један бицикл је додељен и то ОШ „Љупче Николић” у категорији најбољег свеобухватног учинка на такмичењу, која је за педесет поена била испред житковачке осмолетке.

Ученици који су освојили прво и друго место из сваке групе формираће „општински” тим који ће учествовати на предстојећем регионалном такмичењу, 11. маја у Нишу.

Редакција портала AlPress жели им пуно успеха на предстојећем такмичењу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × five =