Општинска влада о цени вртића и програмима установа и предузећа

Општинско веће општине Алексинац је на данас одржаној седници, осим о ценама комуналних услуга и расписивању јавних конкурса за удружења из свог делокруга одлучивања разматрало и тачке које се односе на ценовник Предшколске установе „Лане” и програм уписа у ову установу.

Већници су дали сагласност на Правилник о условима за уписивање, боравак и исписивање деце у овом вртићу, када се могло чути да још увек постоји листа чекања и да се на њој просечно налази преко тридесет детета. Утврђене су и економске цене програма који се спроводе у Предшколској установи „Лане”, и оне износе на месечном нивоу 31.600 динара. Корисници услуга у овој економској цени учествују са 20 одсто по детету, односно са 6.320 динара, а остала средства до економске цене у висини од 25.280 динара обезбеђује локална самоуправа. Веће је усвојило и годишњи извештај о извршеној контроли и оцени стања општинских путева којим су оцењене и описане наше саобраћајнице. Дискутујући у оквиру ове тачке, већник Александар Стефановић је напоменуо да се мање раде путни правци са десне стране Јужне Мораве у односу на леву.

На овој седници општинске владе било је само једно вансудско поравнање са оштећеним из Прћиловице који је због уједа паса луталица добио одштету од 33.000 динара.

Већници су дали зелено светло и за програме рада јавних предузећа и установа за 2023. годину чији је оснивач локална самоуправа. Коначну реч за поменуте програме даће одборници Скупштине општине Алексинац на седници заказаној за следећи четвртак.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 2 =