Настављена акција доделе ауто-седишта

Данас је тачно у подне била уприличена подела дечијих ауто-седишта родитељима све деце која су рођена у овој години до децембра месеца, а који су остварили право по Јавном позиву који је раније расписан.

Овом приликом подељено је 75 седишта, која је као и до сада обезбедио Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, а у циљу унапређења безбедности деце на путевима наше општине.

Присутним родитељима ауто-седишта уручили су Далибор Радичевић, председник општине Алексинац и чланови Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац

− Наставили смо једну лепу акцију која је започета пре пар година да свако дете које се роди на територији општине Алексинац и наш је житељ добије ауто-седиште. Ауто седиште нам значи да бисмо повећали безбедност деце приликом нашег учествовања у саораћају − рекао је председник општине Далибор Радичевић приликом данашње доделе.

 

 

Овог пута није бити одржано предавање стручњака из Агенције за безбедност саобраћаја о важности поседовања седишта за децу, правилном постављању и коришћењу. Ово предавање ће бити одржано приликом неке од наредних додела дечјих ауто седишта, јер и сада је у току Јавни позив који траје до краја године и на који се могу јавити родитељи деце рођене у децембру.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 8 =