У алексиначкој болници: Стигли Деда Мразови уз помоћ Горске службе

Данас је посебно свечано било на дечијем одељењу Опште болнице у Алексинцу, јер су малишанима, који се због болести тренутно налазе на лечењу у овој установи, дошли у посету Деда Мразови. Они су били из редова Горске службе спашавања Србије, а поклоне су донели спустивши се са крова зграде и преко терасе изненадили малишане који су се нашли у болничким собама. Био је то срећан тренутак не само за децу већ за све учеснике у овој акцији.

Чланови Горске службе већ су четврту годину у улози Деда Мраза, а ове године су први пут у алексиначкој Општој болници. Они ће осим Алексинца посетити још пет градова у овом делу Србије, а иницијативу да се обилазе и здравствене установе у бројчано мањим насељима дао је директор Клиничког центра Ниш Зоран Перишић.

У оквиру ових посета малишанима биће подељено 350 пакетића које је обезбедила компанија „Фази” из Ниша. Представник ове фирме Олга Петровић је изразила задовољство данашњим дешавањем у Алексинцу и најавила поновни сусрет.

− Драго нам је да на овај начин можемо да улепшамо празнике малишанима и захваљујући члановима Горске службе успели смо да им приредимо доживљај, да их обрадујемо на тај начин и најављујемо да ћемо да наставимо са овом акцијом и наредних година – казала је наша саговорница.

И домаћини на дечијем одељењу Опште болнице у Алексинцу су се потрудили да Деда Мразеве дочекају у празничном амбијенту и расположењу. За ову прилику новогодишњим украсима су оплемењене просторије, а било је и украшене јелке. Ту атмосферу најбоље нам је дочарала главна сестра Оливера Јеремић.

− Ми смо се трудили из петних жила да украсимо одељење, да блиста, да се деца осећају као да су у правој новогодишњој атмосфери и да им Деда Мраз дође баш у таквој атмосфери да доживе то као да су код своје куће – поручила је Јеремић.

Иако у алексиначкој болници, како нам је речено, деца на лечењу проводе од 5 до 10 дана, данашња посета хуманих људи их је изузетно обрадовала. Можда чак и више од самих поклона.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 7 =