О дешавањима у новогодишњој ноћи и председников обилазак дежурних служби

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић и његова заменица, Маријана Радивојевић у новогодишњој ноћи традиционално су обишли дежурне службе у граду. У првом сату 2022. године ова делегација најпре се упутила у зграду Полицијске станице, која је и најближа општинској згради, где је дежурним полицајцима и њиховим колегама који су те ноћи били на терену уручила пригодне поклоне.

У разговору са дежурним службеницима сазнајемо да је до тада новогодишња ноћ у нашој општини била мирна без инцидената и нарушавања јавног реда. Таквој ситуацији вероватно је допринела и чињеница да у граду није било организованог дочека Нове године ни у једном локалу.

Након полицијске станице, представници алексиначке локалне самоуправе посетили су и дежурне ватрогасце, а затим први пут Нову годину пожелели су и дежурном у Основном суду Алексинац. Следећа станица требало је да буде Хитна помоћ, али због приметне гужве делегација је продужила до касарне где је смештена Жандармерија. Дежурни у овој мобилној служби су са гостима из града попричали о условима које имају у граду и какав је Алексинац њима домаћин.

У контролном центру Електродистрибуције, људи који су дежурали и бринули да и у току новогодишње ноћи снабдевање електричном енергијом буде уредно, председника су информисали да све протиче по плану и упознали су га са територијом на којој раде, а она је већа од општинских граница.

И на крају, обилазак дежурних служби од стране локалне власти завршен је у просторијама Хитне помоћи. Ту добијамо информације да ноћ није била баш тако мирна као што је изгледало на почетку обиласка терена од стране првог човека општине. Наиме, у међувремену у Хитној помоћи указана је интервенција младићу због узимања алкохола, а дежурна екипа, након интервенције на ауто-путу код Дражевца, морала је да реагује и код убода ножем млађег мушкарца на Алексиначком Руднику. Саобраћајна несрећа код Дражевца је била без последица за људе, а избодени младић је послат на хоспитализацију.

Оно што се могло чути у међусобном честитању нове 2022. године највише се односило на здравље. Очито да је након једног периода јурњаве за материјалним изгледа дошло време да човек схвати шта му је највредније у животу, а то је његово здравље и здравље његових најближих.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 11 =