Korona

Нови подаци о вирусу: Расте број заражених у Алексинцу

Нови подаци који су данас објављени на званичном сајту Ковид19 Министарства здравља указују да у општини Алексинац расте број особа код којих је потврђено присуство вируса корона. Тренутно на овом сајту стоји да је 19 особа у нашој општини позитивно на овај вирус, што је знатно више у односу на два лица колики је број био до данашњег ажурирања сајта.

Вероватно је да ће ова бројка бити још већа након следећег ажурирања података, јер је повећан број узорака за тестирање након што је са тим почела и ковид амбуланта у Житковцу.

Према нашим незваничним сазнањима, од првих 60 узорака позитивно је њих 23, што значи да можемо да очекујемо да сада већ имамо 23 евидентиране особе са вирусом корона. Међу њима су и три радника запослена у здравству, плус епидемиолог који је већ раније упућен на лечење. Ове информације нису могли да нам потврде у Штабу за ванредне ситуације, пошто кажу да у то централизоване информације које до њих званично не стижу. Али нису ни демантовали ове бројке.

У општини Алексинац званично 19 оболелих, извор Covid19: printscreen

Незванично, највећи број случајева је у Алексинцу и Житковцу, што је логично, али има их и из других насеља.

Добра је ствар што короне за сада нема у здравственим установама. То су нам потврдили и одговорни у њима. Позитивно је и то што према подацима са званичног сајта Министарства здравља опада број лица у изолацији, па уместо некадашњих 343 сада их је170.

Према званичним подацима на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања присуство вируса корона потврђено је у Дома за смештај одраслих лица у Кулини. Оно што су наша незванична сазнања, да на том подручју има шесторо евидентираних позитивних на вирус, а да ће се конкретније више знати након обављеног тестирања већег броја особа које су тамо боравиле.

У сваком случају нема места паници, али сигурно да је и даље потребан опрез. За сада се епидемиолошка ситуација у нашој општини оцењује као задовољавајућа, здравствени систем добро функционише, насеља, установе и јавне површине се редовно дезинфикују. А нереално је било очекивати да ће нас вирус заобићи, имајући у виду број становника, близину Ниша и остало.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × three =