Sotirovski

Алексиначким здравственим установама: Начелница Нишавског округа уручила донацију

Регионална развојна агенција југ и Нишавски округ донирали су данас Општој болници у Алексинцу и Дому здравља велики број визира. Донацију је донела и уручила начелница округа Драгана Сотировски.

‒ Визири ће људима који су на терену, а и који су у самим установама, итекако значити с обзиром на то да имамо позитивне од короне ‒ напоменула је начелница, обећавши присутнима, директору болнице др Горану Видићу, представнику алексиначког Дома здравља др Драгану Стаменковићу, председнику општине Ненаду Станковићу и народном посланику Далибору Радичевићу, нову помоћ овдашњим здравственим установама. 

‒ Како бисмо ублажили ову ситуацију Нишавски округ ће максимално помоћи. Сад смо управо договорили да следећа донација буду ручне прскалице које неће бити само дате Дому здравља у Алексинцу и Општој болници, већ и другим установама, пре свега геронтолошком центру, које ће то користити за заштиту ‒ објаснила је Сотировски.

Она је још једном апеловала на грађане да се придржавају мера заштите прописаних од стране стручњака и државе. Начелница је још и казала да ће сви пацијенти који су позитивни на вирус бити лечени у Нишу.

‒ Ванредно стање је такво какво јесте. И сами видите, нажалост, има и даље људи који се тестирају и позитивни су. Оно што је у овом тренутку можда најважније рећи, то је, да је држава одлучила да сви пацијенти који су позитивни буду у Нишу. Неће ићи за Београд.
То је била у једном тренутку дезинформација да се они спремају да иду на сајам. Дакле, нема разлога за страх, свако ко је позитиван биће стациониран у Нишу. Ако је тежи случај биће у болници, ако је лакши случај биће у хали ‘Чаир’ или некој од установа које смо припремили за ту намену ‒ поручила је Сотировски уз напомену и да гледамо да сви што пре и на што безболнији начин без много жртава изађемо из ове ситуације. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =