Ноте класичне музике вечерас у Музичкој школи

У Камерној сали музичке школе вечерас ће бити приређен концерт дуа Јована Радовановић (клавир) и Филип Томић (виолончело). Концерт у организацији Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић” из Алексинца заказан је за 18 часова.

Двоје врхунских младих музичара, добитника бројних домаћих и међународних награда и признања наступиће пред овдашњом публиком. Њихово академско усавршавање одвело их је у иностранство, где већ годинама успешно граде концертне каријере.

Филип Томић (виолончело) је један од најбољих и најперспективнијих српских челиста који је већ имао прилику да у своју биографију убележи и наступе у чувеном Карнеги Холу, као и концерте широм Европе и Сеулу и Вијетнаму, где је 2012. године као солиста наступио са оркестром опере у Хо Ши Мину.

Јована Радовановић (клавир) поред изузетно успешне извођачке каријере у којој су хваљени наступи и победе на интернационалним тамичењима у Италији и Женеви, је и веома цењени педагог, чији су ђаци и студенти до сада освојили више од 50 угледних награда.

Обоје су из Крагујевца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 5 =