Отворени конкурси за пољопривреднике

Општина Алексинац, односно Фонд за развој пољопривреде данас је расписао два Јавна позива, односно један је за подношење захтева за доделу подстицајних средстава за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава на територији општине Алексинац у 2023. години, а други за инвестиције у циљу подизања конкурентности у смислу додавања вредности кроз прераду као и на увођење и сертификација система безбедности и квалитета хране, органских производа и производа са ознаком географског порекла на газдинствима на територији општине Алексинац.

Из локалног буџета за ове намене је издвојено 13 милиона динара, стим да је за инвестиције у физичку имовину опредељено 11, а за подизање конкурентности 2 милиона.

Корисник може конкурисати за подстицај у оквиру једне или више инвестиција до вредности од 300 хиљада динара. Пољопривредницима ће и овог пута бити субвенционисано до 60 одсто инвестиције без ПДВ-а, у зависности од врсте помоћи. Пријаве на јавни позив се предају од 29.јуна до 19. јула.

Ове године се такође средства додељују на основу ранг листе која ће бити направљена на основу бодовања по одређеним критеријумима.

Више информација, текст јавног позива и образац захтева за исплату подстицаја за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у 2023. години може се преузети на сајту општине www.aleksinac.org. Информације у вези расписаног Јавног позива доступне су и на телефон 018/809-040, сваког радног дана од 7 до 15 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 4 =