Naša posla: Kakvi smo mi takva nam je i okolina

Svako komunalno i saobraćajno uređenje grada je korisno za građane i zajednicu. Rekli bismo pohvalno. I akcija obeležavanja kolovoza, odnosno, postavljanje horizontalne signalizacije je važna za odvijanje saobrćaja u gradu, ali ono negativo u celoj priči je što su se ovi radovi u prometnoj ulici 7. jula, prema raskrsnici sa ulicom Momčila Popovića odvijali danas oko 9 časova kada je bio pojačan saobraćaj. To je stvorilo kolonu, pošto su voziči umesto dve koristili samo jednu traku. Kod nekih je to izazvalo „nervozu“.

Pisac ovih redova nema problema kada je u pitanju čekanje i poštovanje reda i lično mu ne smeta izvođenje radova u „špicu“, ali smatra da kod planiranja takvih radova treba imati u vidu i interese građana, odnosno, da se najmanje narušavaju život i rad stanovnika. Uostalom, ovi radovi se plaćaju sredstvima građana, odnosno poreskih obveznika.

Izvođenje radova u kasnim noćim satima bi možda bilo nešto skuplje, ali racionalnije. Verovatno su to povereni poslovi i ne radi se o tržišnim vrednostima, pa cena nije presudna. Suština je u našim navikama po principu: Bitno je da ja završim svoj posao, bez da li sam to mogao da uradim i na drugačiji način, neprimetnije i sa više poštovanja prema zajednici. Kada bolje razmislim, što bi putari bili pažljiviji, kada sopstvenu bahatost pokazujemo na svakom mestu u komunikaciji, saobraćaju, javnom životu i gde sve ne.

Jedan komentar

  1. A onda bi se bunili zašto u kasnim noćnim satima se stvara buka, jelte…Kome udovoljiti stvarno

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × three =