Наша посла: Какви смо ми таква нам је и околина

Свако комунално и саобраћајно уређење града је корисно за грађане и заједницу. Рекли бисмо похвално. И акција обележавања коловоза, односно, постављање хоризонталне сигнализације је важна за одвијање саобрћаја у граду, али оно негативо у целој причи је што су се ови радови у прометној улици 7. јула, према раскрсници са улицом Момчила Поповића одвијали данас око 9 часова када је био појачан саобраћај. То је створило колону, пошто су возичи уместо две користили само једну траку. Код неких је то изазвало „нервозу“.

Писац ових редова нема проблема када је у питању чекање и поштовање реда и лично му не смета извођење радова у „шпицу“, али сматра да код планирања таквих радова треба имати у виду и интересе грађана, односно, да се најмање нарушавају живот и рад становника. Уосталом, ови радови се плаћају средствима грађана, односно пореских обвезника.

Извођење радова у касним ноћим сатима би можда било нешто скупље, али рационалније. Вероватно су то поверени послови и не ради се о тржишним вредностима, па цена није пресудна. Суштина је у нашим навикама по принципу: Битно је да ја завршим свој посао, без да ли сам то могао да урадим и на другачији начин, неприметније и са више поштовања према заједници. Када боље размислим, што би путари били пажљивији, када сопствену бахатост показујемо на сваком месту у комуникацији, саобраћају, јавном животу и где све не.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − three =