V - Naslovna

Вашар затварa поједине алексиначке улице

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац јуче је одржао прво заседање у скоро истом саставу као и пређашњи Савет за саобраћај и са истим делокругом рада. Приликом овог заседања Савет се позитивно изјаснио на захтев Одељења за привреду општинске Управе, па ће тако улица између Моравице и стадиона бити затворена за време Петровданског вашара као и ранијих година. Улица ће бити затворена само 12. јула, јер је Штаб за ванредне ситуације донео одлуку да се вашар одржи само првог дана из епидемијских разлога.

У наставку заседања пред члановима Савета нашао се још један захтев Месне заједнице Тешица за постављањем саобраћајног огледала и успоривача саобраћаја. Сличан захтев је Савет већ одбио, а како у овом не стоји место где би требало да се постави огледало, позвана је МЗ Тешица да достави тачно место. Уколико је исти захтев, Савет ће га одбити, јер је комисија већ излазила на терен и закључила да је постављање ових знакова неоправдано.

На дневно реду и овог пута су се нашли захтеви за обележавање паркинг места за инвалиде, а одлука савета је да се сви ови захтеви сагледају у склопу пројекта паркирања, чија је измена у току.

На крају је комисија Савета упознала чланове овог тела са извештајима након обиласка терена на основу ранијих захтева. Одлучено је да се у Доњем Адровцу , на раскрсници према Горењем Адровцу, постави саобраћајно огледало, а једно ће бити постављено и у Моравцу. Комисија је закључила да не постоји разлог за постављање саобраћајног огледала  на раскрсници улица Војске Југославије и Устаничке у самом граду.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Један коментар

  1. Стварно велика вест за читаоце, хајде да разговарамо о огледалу…..

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 2 =