Najbolji sportisti Sanela i Nikola

Veliki broj sportista, trenera, sportskih radnika i ljubitelja sporta prisustvovao je sinoćnoj svečanosti u Domu kulture  na kojoj su proglašeni najbolji sportisti i klubovi u 2016. godini.

sanela
Odbojkašica Sanela Stanković najbolja je sportistikinja opštine Aleksinac u 2016. godini

Kako smo već objavili, titule najboljih poneli su Nikola Raičević, košarkaš „Napredak Bosforusa“ i Sanela Stanković, odbojkašica OK „Aleksinac“. Prema odluci članova Upravnog odbora Sportskog saveza, najbolja sportska ekipa je KK „Napredak Bosforus“, dok je najbolji mladi kolektiv Omladinska fudbalska škola FK „Napredak“.

Za najbolje mlade sportiste do 12 godina starosti proglašeni su Anastasija Vojinović iz Šahovskog  kluba „Lav“ i Aleksej Vasić, član Džudo kluba „Aleksinac“. Među juniorima bez premca su Bojana Mitić iz Plesnog studija „Ronde“ i Ivan Udovičić, karatista „Šumatovca“. Kada je reč o invalidnim licima,  za najboljeg sportistu proglašen je Aleksandar Stojković, a za najboljeg sportskog radnika Časlav Banković.

U znak zahvalnosti za veliki doprinos razvoju sporta nagrađeni  su Dušan Projovć, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, i Sportski savez Srbije.

DSC_0560
Košarkaš Nikola Raičević

Uz to, nagrađeno je i troje mladih i perspektivnih sportista: Mladen Vukomanović ( BK „Rudar“), Lazar Nešić (TK „Jaz“) i Maša Vuksanović (OK „Aleksinac“). Za postignute rezultate u 2016. godini priznanja su dobili i Nikola Trajković („NiF“), Stefan Miletić (OFK „Napredak 1929“)  i Nemanja Anđelković (PSD „Brđanka“).

U kulturno-umetičkom programu učestvovali su Nemanja Stojadinović i Marko Marković, nastavnici  OMŠ „Vladimir Đorđević“ i članovi Folklornog ansambla KUD „Vidovdan“ iz Velikog Drenovca.

Pomenimo i to da su svečanosti, pored ostalih,  prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave   –   Čedomir Rakić, zamenik predsednika Opštine Aleksinac, i Dragan Jovanović, načelnik Odeljenja za  opštu upravu i društvene delatnosti, kao i naš proslavljeni atletičar Dane Korica.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 2 =