Na premijeri protiv Piroćanaca

Kadetska ekipa Košarkaškog kluba Napredak JKP sutra igra svoju prvu utakmicu u višem rangu – Kvalitetnoj regionalnoj ligi. Od 13 sati izabranici trenera Nenada Krstića podeliće megdan sa timom Pirota.

O plasmanu u viši rang i uslovima za rad razgovarali smo sa trenerom kadetske ekipe KK Napredak JKP, Nenadom Krstićem:

̶  Mi smo bili u grupi sa ekipama košarkaških klubova Pirot, Babušnica, Niš i Fer-plej, koja je takođe iz Niša. U poslednjem kolu smo uspeli da osvojimo drugo mesto i plasiramo se u Kvalitetnu regionalnu ligu. Prva je bila ekipa Pirota. Osim nas, dakle, u ovom rangu će se takmičiti ekipe Pirota, Negotina i Knjaževca. Dobro smo odradili pripremni deo. Gotovo ceo avgust smo radili dva treninga dnevno. 

Posle toga imali smo malih problema što se tiče termina, ali taj problem je sada rešen. Ostaje nam da i dalje intenzivno treniramo i da se što bolje pokažemo u Kvalitetnoj regionalnoj ligi ̶ naglašava trener Krstić.

̶  Najveći uspeh u bogatoj, 63 godine dugoj istoriji KK Napredak je svakako prošlogodišnji plasman seniorske ekipe u Košarkašku ligu Srbije ̶ kaže za naš portal sportski direktor kluba i koordinator rada mlađih selekcija, Vojkan Eror  ̶  Ovaj sjajan rezultat, a po svoj prilici i plasman u Superligu, refektuju se i na mlađe kategorije. Dosta dece dolazi u Napredak da trenira, da se upiše i da počne da se bavi košarkom. Sve usvemu, u nekoliko selekcija trenira blizu 150-oro dece, što je svakako veliki uspeh našeg kluba. I ovaj odličan rezultat kadetske selekcije, naravno, uticaće na još veće interesovanje dece za upis u školu košarke i aktivno bavljenje ovim sportom ̶ ističe Eror. 

U odlučujućoj utakmici za plasman u viši rang odlično je igrao 14. godišnji Mateja Živković, odličan učenik Osnovne škole „Ljupče Nikolić” u Aleksincu.

̶  Košarka je kolektivni sport i plasman i viši rang je, naravo, zasluga cele ekipe. Ovaj rezultat je veliki podstrek za moje drugare i mene da još intenzivije treniramo i opravdamo očekivanja ̶ rekao nam je Mateja Živković. 

Utakmica između Napretka JKP i Pirota igra se u Hali sportova u Aleksincu.

 


Pobedili Piroćance 

U odlučujućoj utakmici za plasman u Kvalitetnu regionalnu ligu, kadeti Napretka pobedili su odgovarajuću selekciju Pirota sa 72:62 (17:15, 25:7, 15:18, 15:22).
Za Napredak su igrali: A. Đorđević, M. Trenčić, V. Petrović, A. Dinić, V. Mitić, M. Eror, N. Mikić, S. Đorđević, Đ. Stanković, M. Živković, M. Jevtić, S. Bojković.


Šest mladih selekcija 

Kadetsku ekipu čine momci rođeni 2003/2004. godine. Pored kadeta, postoji i selekciju pionira, zatim selekcija mlađih pionira, kao i škola košarke. To su dečaci i devojčice uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, sa kojima rade treneri Nikola Stojanović i Mario Mihajlović.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 + 19 =