На премијери против Пироћанаца

Кадетска екипа Кошаркашког клуба Напредак ЈКП сутра игра своју прву утакмицу у вишем рангу – Квалитетној регионалној лиги. Од 13 сати изабраници тренера Ненада Крстића поделиће мегдан са тимом Пирота.

О пласману у виши ранг и условима за рад разговарали смо са тренером кадетске екипе КК Напредак ЈКП, Ненадом Крстићем:

̶  Ми смо били у групи са екипама кошаркашких клубова Пирот, Бабушница, Ниш и Фер-плеј, која је такође из Ниша. У последњем колу смо успели да освојимо друго место и пласирамо се у Квалитетну регионалну лигу. Прва је била екипа Пирота. Осим нас, дакле, у овом рангу ће се такмичити екипе Пирота, Неготина и Књажевца. Добро смо одрадили припремни део. Готово цео август смо радили два тренинга дневно. 

После тога имали смо малих проблема што се тиче термина, али тај проблем је сада решен. Остаје нам да и даље интензивно тренирамо и да се што боље покажемо у Квалитетној регионалној лиги ̶ наглашава тренер Крстић.

̶  Највећи успех у богатој, 63 године дугој историји КК Напредак је свакако прошлогодишњи пласман сениорске екипе у Кошаркашку лигу Србије ̶ каже за наш портал спортски директор клуба и координатор рада млађих селекција, Војкан Ерор  ̶  Овај сјајан резултат, а по свој прилици и пласман у Суперлигу, рефектују се и на млађе категорије. Доста деце долази у Напредак да тренира, да се упише и да почне да се бави кошарком. Све усвему, у неколико селекција тренира близу 150-оро деце, што је свакако велики успех нашег клуба. И овај одличан резултат кадетске селекције, наравно, утицаће на још веће интересовање деце за упис у школу кошарке и активно бављење овим спортом ̶ истиче Ерор. 

У одлучујућој утакмици за пласман у виши ранг одлично је играо 14. годишњи Матеја Живковић, одличан ученик Основне школе „Љупче Николић” у Алексинцу.

̶  Кошарка је колективни спорт и пласман и виши ранг је, нараво, заслуга целе екипе. Овај резултат је велики подстрек за моје другаре и мене да још интензивије тренирамо и оправдамо очекивања ̶ рекао нам је Матеја Живковић. 

Утакмица између Напретка ЈКП и Пирота игра се у Хали спортова у Алексинцу.

 


Победили Пироћанце 

У одлучујућој утакмици за пласман у Квалитетну регионалну лигу, кадети Напретка победили су одговарајућу селекцију Пирота са 72:62 (17:15, 25:7, 15:18, 15:22).
За Напредак су играли: А. Ђорђевић, М. Тренчић, В. Петровић, А. Динић, В. Митић, М. Ерор, Н. Микић, С. Ђорђевић, Ђ. Станковић, М. Живковић, М. Јевтић, С. Бојковић.


Шест младих селекција 

Кадетску екипу чине момци рођени 2003/2004. године. Поред кадета, постоји и селекцију пионира, затим селекција млађих пионира, као и школа кошарке. То су дечаци и девојчице узраста од првог до четвртог разреда основне школе, са којима раде тренери Никола Стојановић и Марио Михајловић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + six =