Vodenica

На Морави воденица: Од трибјута „Рокера с Мораву” до Чеде Марковића

Овогодишња манифестација „На Морави воденица стара” традиционално ће почети у петак, 12. јула на Петровдан и трајаће до недеље. Првог дана програм ће почети у подне трибином „Од Петровског панађура до Алексиначког летњег фестивала” у организацији градске библиотеке „Вук Караџић”. Већ од 16 сати посетиоци и учесници могу да прате такмичење у кувању рибље чорбе „Од воде до трпезе” и ревијално припремање традиционалних јела „Од сукаљку до лbжицу”, које ће се одржати на кеју.

Први дан манифестације завршава се вечерњим концертом у 21 сат, када на платоу испред Дома културе наступа бенд „Весела машина”, који враћа звук некадашњих „Рокера с Мораву”.

Други дан манифестације протећиће у ревијалном програму Културног стваралаштва на селу, које ће се одржати на Ташу са почетком у 21 сат. Публика ће моћи да види најбоље наступе са овогодишње Стваралаштва.

Трећи, завршни дан, Воденице посвећен је такмичењу певача аматера. Најпре у подне ће се одржати аудиција за такмичаре у великој сали Дома културе, а најбољи извођачи наступиће од 21 сат у такмичарском делу на Стадиону за мале спортове.

Манифестацију ће традиционално затворити гости вечери, а овог пута то су Чеда Марковић и ансамбл „Грош”.

У случају лошег времена манифестација ће се одржати у затвореном простору, у сали Центра за културу и уметност. Паралелно са тродневном манифестацијом у улици иза стадиона одржаће се и традиционални Петровдански вашар.

Насловна фотографија: Из архиве, прошлогодишње такмичење у кувању рибље чорбе

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − one =