Savet za Saobraćaj

Petrovdanski vašar na novoj lokaciji

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac na jutrošnjoj sednici doneo je odluku o zatvaranju pojedinih ulica od 12. do 14. jula, u vreme održavanja poznatog Petrovdanskog vašara. Ove godine vašar će se prvi put održati na novoj lokaciji, u novoizgrađenoj ulici iza objekta za male sportove (Taš) i Gradskog fudbalskog stadiona. U tom periodu za saobraćaj će biti zatvorena pomenuta ulica, od raskrsnice sa Ulicom 7. jula do raskrsnice sa Sportskom ulicom.

Savet je prihvatio i zahtev Građevinsko-uslužne radnje „Trend” iz sela Kraljeva, graditelja mosta na vodopropustu u Solunskoj ulici u Žitkovcu, o zatvaranju saobraćaja u zoni radova. Početak radova na ovom objektu planiran je za 8. jul, a završetak gradnje do 26. avgusta, pa će u tom periodu saobraćaj biti preusmeren na lokalne bočne ulice i praćen odgovarajućom signalizacijom.

Most Solunska ulica

Savet je na ovoj sednici razmatrao i stanje saobraćaja na državnom putu u delu od Žitkovca do Aleksinca, kao i na lokalnom putu Vitkovac-Žitkovac. Zaključak je da se napravi analiza svih dešavanja u proteklom periodu na ovim putnim pravcima, gde je u poslednjih mesec dana bilo teških saobraćajnih nesreća pri kojima su dve žene smrtno stradale.

Konstatovano je da na ovim deonicama ima nekoliko crnih tačaka, koje se odnose na oštre krivine. 

Analiza bi trebalo da sadrži i predlog mera za poboljšanje bezbednosti saobraćaja na pomenutim putevima. Kada je reč o državnom putu Žitkovac-Aleksinac predlog mera na razmatranje bi bio upućen i preduzeću „Putevi Srbije”, koje upravlja pomenutom deonicom.

Put

Na adresu Saveta stigao je i veći broj primedbi građana i lokalnih odbornika, kojima se traži da se uklone neregistrovana i havarisana vozila sa javnih površina. Odlučeno je da zahtev za obavljanje ovih poslova bude upućen opštinskom preduzeću „Komunalne usluge”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 5 =