Miholjski susreti sela: Sinoć u Glogovici, večeras u Moravcu

Miholjski susreti sela u opštini Aleksinac nastavljeni su sinoćnim nastupom mozgovačkog Kulturno-umetničkog društva „Bukovik” u sali Doma kulture u Glogovici. A ručnim radovima i ukusnom hranom predstavilo se Udruženje žena „Super žene” iz Tešice.

Program je započet narodnim običajem „Bela nedelja u Gornjoj Jasenici” i prikazom igara iz ovog mesta uz zdravicu koju je kazivao Predrag Miletić, a potom su folkloraši u dve starosne grupe svojim nastupima publiku proveli širom Srbije. Sa bine tamošnjeg Doma kulture pored igre, čula se i tradicionalna pesma koju su izveli Ljiljana Mijailović i Slaviša Prvulović.

U ime organizatora domaćine i prisutne u sali pozdravile su Lidija Rakonjac, stručni saradnik Centra za kulturu i umetnost Aleksinac, i Marijana Radivojević, zamenica predsednika opštine Aleksinac.

Domaćini, Mesna zajednica Glogovica, pored dobrog gostoprimstva priredili su i prigodno posluženje, a začula se i pesma koju je u ime domaćina otpevao Srđan Marković.

Ova manifestacija nastavlja se večeras kada će domaćin biti Mesna zajednica Moravac. Njoj u goste dolazi ansambl KUD „Dejan Jovanović Deša” iz Tešice, a svoje ručne radove će predstaviti članice Udruženja žena „Super žene” iz Tešice.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

4 × 5 =