Михољски сусрети села: Синоћ у Глоговици, вечерас у Моравцу

Михољски сусрети села у општини Алексинац настављени су синоћним наступом мозговачког Културно-уметничког друштва „Буковик” у сали Дома културе у Глоговици. А ручним радовима и укусном храном представило се Удружење жена „Супер жене” из Тешице.

Програм је започет народним обичајем „Бела недеља у Горњој Јасеници” и приказом игара из овог места уз здравицу коју је казивао Предраг Милетић, а потом су фолклораши у две старосне групе својим наступима публику провели широм Србије. Са бине тамошњег Дома културе поред игре, чула се и традиционална песма коју су извели Љиљана Мијаиловић и Славиша Првуловић.

У име организатора домаћине и присутне у сали поздравиле су Лидија Ракоњац, стручни сарадник Центра за културу и уметност Алексинац, и Маријана Радивојевић, заменица председника општине Алексинац.

Домаћини, Месна заједница Глоговица, поред доброг гостопримства приредили су и пригодно послужење, а зачула се и песма коју је у име домаћина отпевао Срђан Марковић.

Ова манифестација наставља се вечерас када ће домаћин бити Месна заједница Моравац. Њој у госте долази ансамбл КУД „Дејан Јовановић Деша” из Тешице, а своје ручне радове ће представити чланице Удружења жена „Супер жене” из Тешице.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =