Mesec dana zanimljivog programa

Aleksinački letnji festival (ALEF) će tokom toplih junskih i julskih dana biti centralno mesto za kulturni život „grada na Moravici”. Kao i ranijih godina, program će biti bogat sadržajima za sve generacije, pa će tako ovdašnja publika moći da uživa u predstavama, koncertima i zanimljivim sadržajima za najmlađe.

Ponedeljkom od 19 sati na platou Doma kulture biće održavane „Likovne radionice na otvorenom”. Utorak je rezervisan za programe iznenađenja za najmlađe, dok će sreda biti dan za plesne pokrete kroz koje će mališane voditi Plesni studio „Ronde”. Četvrtkom u isto vreme i na istom mestu predstave za decu, dok će u petak i subotu od 20 sati u dvorištu Zavičajnog muzeja biti održavane predstave za stariju publiku.

Svečano otvaranje je zakazano za sutra, sredu 15. jun, kada će na platou Doma kulture od 19 sati nastupiti polaznice Plesnog studija „Ronde” iz Aleksinca.

U četvrtak, 16. juna, na programu je predstava za decu „Baš čarobna frula” u produkciji MoniCart iz Beograda. Početak je zakazan za 19 sati.

Radnja ovog komada publiku vodi u 1791. godinu, na jedan od bečkih dvorova gde Mocart neuspešno pokušava da dovrši svoju novu operu. U sred stvaralačkog rada dok deci, koja prate čas muzike, prepričava radnju opere, pojavljuje se Izgubljena, devojka koja ne zna ništa o sebi, ali jedno zna da je vrlo potrebna ljudima. Zajedno sa decom Mocart pokušava da odgonetne šta bi ona mogla biti i želeći da reši tu misteriju kompozitor uviđa da će to traženje odgovora biti ključno za nastanak njegove opere.

Glavne uloge tumače Nikola Ugrinović, Nađa Đoković, Monika Romić i Branislav Platiša.

Program ALEF-a trajaće do 15. jula.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

seven + nine =