Награде најбољим познаваоцима историје нашег завичаја

Након што је завршен Конкурс овдашње Библиотеке, који је за циљ имао промовисање знања о историји завичаја и знаменитим личностима овог краја је завршен, дошло је време да се награде и најуспешнији радови.

Завичајно одељење Библиотеке „Вук Караџић” Алексинац организује сутра од 19 часова у просторијама библиотеке Свечану поделу награда и захвалнива ученицима у пројекту „Историја нашег завичаја- знамените алексинчанке и алексинчани”.

Тема овогодишњег конкурса био је Коста Стојановић, један од највећих умова српске науке, математичар, државник, утемељивач математичке економије, претеча кибернетике, визионар, преводилац, песник, а право учешћа на конкурс имали су ученици седмог и осмог разреда основних школа и средњошколци у категорији самостални рад, односно израђивали су Power point презентацију.

По конкурсу је пристигло 55 радова, а како су учешће у пројекту узеле све школе на територији општине Алексинац, рангирање радова су извршили професори историје из свих основних и средњих школа, подељени по категоријама.

У две категорије укупно се додељују седам награда, јер два ученика средњих школа деле треће место. За освојено прво место награђенима ће бити уричени лаптопови, дриго место добија по таблет, док трећепласирани добијају по мобилни телефон.

Као је ово био успешан пилот пројекат, према најави из Завичајног одељења Библиотеке, наредни конкурс ће обухватити више знаменитих личности пореклом из Алексинца.

Иначе, овај пројекат је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије, локална самоуправа и Канцеларија за младе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 1 =