Месец дана занимљивог програма

Алексиначки летњи фестивал (АЛЕФ) ће током топлих јунских и јулских дана бити централно место за културни живот „града на Моравици”. Као и ранијих година, програм ће бити богат садржајима за све генерације, па ће тако овдашња публика моћи да ужива у представама, концертима и занимљивим садржајима за најмлађе.

Понедељком од 19 сати на платоу Дома културе биће одржаване „Ликовне радионице на отвореном”. Уторак је резервисан за програме изненађења за најмлађе, док ће среда бити дан за плесне покрете кроз које ће малишане водити Плесни студио „Ронде”. Четвртком у исто време и на истом месту представе за децу, док ће у петак и суботу од 20 сати у дворишту Завичајног музеја бити одржаване представе за старију публику.

Свечано отварање је заказано за сутра, среду 15. јун, када ће на платоу Дома културе од 19 сати наступити полазнице Плесног студија „Ронде” из Алексинца.

У четвртак, 16. јуна, на програму је представа за децу „Баш чаробна фрула” у продукцији MoniCart из Београда. Почетак је заказан за 19 сати.

Радња овог комада публику води у 1791. годину, на један од бечких дворова где Моцарт неуспешно покушава да доврши своју нову оперу. У сред стваралачког рада док деци, која прате час музике, препричава радњу опере, појављује се Изгубљена, девојка која не зна ништа о себи, али једно зна да је врло потребна људима. Заједно са децом Моцарт покушава да одгонетне шта би она могла бити и желећи да реши ту мистерију композитор увиђа да ће то тражење одговора бити кључно за настанак његове опере.

Главне улоге тумаче Никола Угриновић, Нађа Ђоковић, Моника Ромић и Бранислав Платиша.

Програм АЛЕФ-а трајаће до 15. јула.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =