Menadžment „Magne” o fabrici u Aleksincu

Prilikom obraćanja predstavnicima medija u aleksinačkom pogonu „Magne” bilo je i nekoliko čelnih ljudi ove svetske kanadske kompanije koji su zaduženi za naše područje. Majkl Koler, direktor grupacije za Evropu sa sedištem u Austriji, kazao je da mu je drago što je ovoliki broj zvanica došao da podrži otvaranje fabrike.

‒ Drago mi je što vidim da smo, uprkos koroni i svemu što se dešava, uspeli da se izborimo i da prevaziđemo zajedno ovaj problem i da budemo povezani sa Austrijom. Ja sam ovde i sve se privodi kraju ‒ bile su uvodne reči Kolera. 

Odgovarajući na naše pitanje kada će početi gradnja novog pogona u Aleksincu, on je kazao da još uvek nema konačne informacije od celokupnog „Magna” tima, i da je ovo timski rad.

‒ Ne bi bilo fer da vam kažemo tačan datum jer još nismo dobili finalnu informaciju ‒ poručio je Majkl. 

Ali je bio određeniji na pitanje o konačnom broju radnika koje planiraju na kraju ciklusa da zaposle, pošto je u igri, prema nekim projekcijama, bila i cifra od preko 1.500 radnika.

‒ Mi smo predali naš biznis plan Vladi, ali okruglo biće oko 1.000 ljudi, više manje na kraju ‒ objasnio je Majkl Koler, uz objašnjenje da je pogon na Žitkovačkom putu, gde sada radi oko stotinak radnika, zakupljen. 

Na naše pitanje šta „Magna” donosi novo zajednici, odnosno zaposlenima, u odnosu na slične kompanije, pa i na već postojeći „Gramer”, Koler je dao diplomatski odgovor govoreći o mogućoj saradnji.

‒ Mi proizvodimo presvlake za sedišta, a oni naslone, to su dve različite grane automobilske industrije. Ako bude postojala mogućnost za saradnjom što da ne, ali mislimo da to nije u njihovom planu. Ali imamo dobar odnos ‒ završio je Koler. 

Pjer Luiđi Đijone, direktor „Magne” u Srbiji, svoje obraćanje počeo je na srpskom rekavši da je veoma srećan što je ovde i što je deo projekta proširenja „Magne” u Aleksincu, poručivši, takođe, na srpskom „kovid kriza je mala” i da idemo u nove poslove.

Vitalij Artemijev, direktor „Magne” u Aleksincu, zahvalio se svima koji su došli, a prvenstveno premijerki.

‒ Drago mi je što uspevamo da razvijemo biznis na jugu Srbije. Naš zadatak je da uradimo sve što je u našoj moći da se razvija ovaj region. Hvala vam puno ‒ poručio je ovaj Rus na ruskom jeziku, za koga upućeni kažu da se dokazao prilikom formiranja fabrike u Nemačkoj, pa je njemu i njegovom timu sličan posao poveren i u Aleksincu. 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 + 4 =