Менаџмент „Магне” о фабрици у Алексинцу

Приликом обраћања представницима медија у алексиначком погону „Магне” било је и неколико челних људи ове светске канадске компаније који су задужени за наше подручје. Мајкл Колер, директор групације за Европу са седиштем у Аустрији, казао је да му је драго што је оволики број званица дошао да подржи отварање фабрике.

‒ Драго ми је што видим да смо, упркос корони и свему што се дешава, успели да се изборимо и да превазиђемо заједно овај проблем и да будемо повезани са Аустријом. Ја сам овде и све се приводи крају ‒ биле су уводне речи Колера. 

Одговарајући на наше питање када ће почети градња новог погона у Алексинцу, он је казао да још увек нема коначне информације од целокупног „Магна” тима, и да је ово тимски рад.

‒ Не би било фер да вам кажемо тачан датум јер још нисмо добили финалну информацију ‒ поручио је Мајкл. 

Али је био одређенији на питање о коначном броју радника које планирају на крају циклуса да запосле, пошто је у игри, према неким пројекцијама, била и цифра од преко 1.500 радника.

‒ Ми смо предали наш бизнис план Влади, али округло биће око 1.000 људи, више мање на крају ‒ објаснио је Мајкл Колер, уз објашњење да је погон на Житковачком путу, где сада ради око стотинак радника, закупљен. 

На наше питање шта „Магна” доноси ново заједници, односно запосленима, у односу на сличне компаније, па и на већ постојећи „Грамер”, Колер је дао дипломатски одговор говорећи о могућој сарадњи.

‒ Ми производимо пресвлаке за седишта, а они наслоне, то су две различите гране аутомобилске индустрије. Ако буде постојала могућност за сарадњом што да не, али мислимо да то није у њиховом плану. Али имамо добар однос ‒ завршио је Колер. 

Пјер Луиђи Ђијоне, директор „Магне” у Србији, своје обраћање почео је на српском рекавши да је веома срећан што је овде и што је део пројекта проширења „Магне” у Алексинцу, поручивши, такође, на српском „ковид криза је мала” и да идемо у нове послове.

Виталиј Артемијев, директор „Магне” у Алексинцу, захвалио се свима који су дошли, а првенствено премијерки.

‒ Драго ми је што успевамо да развијемо бизнис на југу Србије. Наш задатак је да урадимо све што је у нашој моћи да се развија овај регион. Хвала вам пуно ‒ поручио је овај Рус на руском језику, за кога упућени кажу да се доказао приликом формирања фабрике у Немачкој, па је њему и његовом тиму сличан посао поверен и у Алексинцу. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × four =