“Mali sajam sporta” za popularizaciju sporta među najmlađima

Aleksinac će u ponedeljak 29. maja biti prvi domaćin republičke akcije „Mali sajam sporta“, koju organizuje Sportski savez Srbije u cilju popularizacije sporta i sportskih klubova među najmlađima, prvenstveno učenicima osnovnih škola. Posetioci će moći da se upoznaju sa radom svih 26 sportskih organizacija koje postoje u našoj opštini, ali i da se, ukoliko to žele, priključe nekoj od njih i počnu da treniraju, kaže za Radio Aleksinac stručni saradnik Sportskog saveza Srbije Nemanja Svjetličić.

Lokalna samouprava pružiće podršku u organizaciji “Malog sajma sporta”

– Poenta cele ove manifestacije jeste da prezentujemo sport i klubove koji postoje na teritoriji opštine Aleksinac i da animiramo decu da se bave nekim sportom. Da li će to biti fudbal, košarka ili neki drugi sport nije važno, bitno je samo da se što više dece bavi sportom – ističe Svjetličić.

Otvaranju „Malog sajma sporta“ prisustovaće i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, a u sklopu manifestacije lekari iz Zavoda za sport i medicinu sporta vršiće preglede srca i pluća kod dece koja već treniraju, kao i kod onih koji tek planiraju da se bave nekim sportom.

„Mali sajam sporta“ u ponedeljak će početi u 12 časova, a akcija se sprovodi u saradnji sa lokalnom samoupravom i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =