Ekipa OS Rudnik

U znaku Žitkovčana i Rudničana

U sklopu projekta “Sport u škole”, koji realizuje Savez za školski sport, u Hali sportova održana su takmičenja osnovaca od prvog do četvrtog razreda. Mališani su se takmičili u rešavanju zadataka na poligonu spretnosti, a bili su podeljeni u dve kategorije: jednu su činili učenici prvog i drugog razreda, a u drugoj su bili đaci trećeg i četvrtog.

Ekipa OS Zitkovac
U konkurenciji učenika prvog i drugog razreda, među četiri ekipe, prvi su predstavnici Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Žitkovcu. Druga je ekipa trnjanske osmoletke “Stojan Živkovič Stole”, dok se na treće mesto plasirala ekipa Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” sa Aleksinačkog Rudnika.
Rudničani su osvojili prvo mesto u kategoriji učenika trećeg i četvrtog razreda, drugi su đaci iz Trnjana, a treći njihovi vršnjaci iz Žitkovca. I u ovoj kategoriji takmičile su se četiri škole.

Ekipe koje su osvojile prvo, drugo i treće mesto nagrađene su zlatnim, srebrnim i bronzanim medaljama.
Po rečima Marka Terzića, sekretara Saveza za školski sport aleksinačke opštine, cilj projekta je iniciranje većih fizičkih aktivnosti mališana od prvog do četvrtog razreda, a od naredne školske godine projektom će biti obuhvaćene i preostale osnovne škole.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × two =