Anica i Tea su informatičke olimpijske šampionke

Na republičkom takmičenju iz informatike, odnosno na Informatičkoj olimpijadi za osnovce, koja je održana u Osnovnoj školi “3. oktobar” u Boru minulog vikenda, dve učenice Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Žitkovca pokazale su zavidno znanje i zauzele su prvo i drugo mesto. Anica Stanković i Tea Milovanović su učenice petog razreda, a na takmičenju su bile bolje čak i od učenika starijih razreda.

Njihov nastavnik informatike Milan Dinić ističe da nije očekivao ovako visok plasman, zbog toga što informatiku uče tek osam meseci.

– Za mene bi i sam plasman na republičko takmičenje bio veliki uspeh, pošto se radi o učenicima petog razreda, ali su na moje prijatno iznenađenje one osvojile prvo i drugo mesto. Na republičkom takmičenju je bilo ukupno 107 učenika iz cele Srbije uzrasta od petog do osmog razreda – kaže Dinić i dodaje da se takmičenje sastojalo iz tri nivoa, opštinskog, regionalnog i republičkog. Prva dva nivoa radila su se onlajn, a učenici koji su ostvarili najbolji plasman u svojim regionima plasirali su se na republičko takmičenje.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + five =