„Љупче” два пута на трону!

Јуче је у Хали спортова одржано општинско такмичење основаца у малом фудбалу.

У конкуренцији пионира такмичиле су се екипе из свих осам матичних основних школа. У финалу екипа алексиначке осмолетке „Љупче Николић” савладала је тим школе „Стојан Живковић Столе” из Трњана и то врло убедљиво са 5:0! У утакмици за треће место састале су се екипе школа „Вожд Карађорђе” из Алексинца и „Вук Караџић” из Житковца. У регуларном току било је 3:3, а на пенал-рулету срећа је била на страни „Вожда” који је победио са 3:1.

За најбољег играча проглашен је Милија Живковић, а за најбољег голмана Димитрије Марковић, обојица из школе „Љупче Николић”.

У надметању пионирки било је седам екипа. Одлука о победнику пала је на пенал-рулету пошто је финални меч између екипа школа „Љупче Николић” и „Стојан Живковић Столе” завршен без голова – 0:0. После пенала славили су Алексинчани са 4:3. Треће место освојила је екипа школе „Десанка Максимовић” из Катуна која је са 5:1 савладала тим школе „Аца Синадиновић” из Лоћике.

За најбољег голмана проглашена је Дуња Стевановић („Љ. Николић”), док је титулу најбоље играчице понела Анђелија Глишић („С. Ж. Столе”).

Општинско такмичење основаца у футсалу организовао је Савез за школски спорт општине Алексинац који је по три најбоље екипе у обе конкуренције наградио пехарима, а њихове чланове златним, сребрним и бронзаним медаљама.

Победници такмичења стекли су право да представљају алексиначку општину на окружном надметању које ће бити одржано у Нишу, највероватније у фебруару наредне године.

Фотографије: Душан Милетић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + fourteen =