Липовац: Почела традиционална Ликовна колонија

Ових дана се у Липовцу одржава, девета по реду, Ликовна колонија Удружења ликовних уметника из Алексинца. Осим што представља непресушни извор инспирације, Липовац сваке године пружа прилику за дружење и упознавање многих уметничких стваралаца са подручја наше општине.

”На овогодишњој Колонији учествује једанаесторо наших чланова и млада Анастасија, полазник Уметничке школе у Нишу. ” – уводне су речи председника УЛУА, Мирослава Миликића.

Иако им временски услови ових дана иду на руку, Миликић истиче да је ондашњи простор ствараоцима увек инспиративан, чак и у условима лошијег времена или у периоду зиме. Томе у прилог најбоље говори податак да је велики број њих који сваке године узимају учешћа:

” Колонија се не разликује битније од претходних. Учесници су готово сви исти, као и сваке године. Овом приликом поново позивам и остале чланове Удружења да нам се придруже и којима, наравно, није проблем да сликају у друштву.”

Дела алексиначких уметника која настају на Ликовним колонијама у Липовцу, љубитељи сликарства имају прилике да виде у традиционалним изложбама у склопу обележавања Дана општине Алексинац. Поред тога, УЛУА има низ редовних активности током читаве године:

”Наредна изложба УЛУА биће традиционални Јесењи ликовни салон, који ће се вероватно одржати негде у новембру. Док нас наредни Пролећни салон очекује следеће године.” – завршио је Миликић.

Алексиначки сликари боравиће у Дому у Липовцу до краја недеље. Оно што је за њих јако важно, јесте да сви одлично познају ове крајеве и пут до Липовца. У супротном, могли бисте доћи у проблем када се нађете на раскрсници са фотографије испод:

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − 4 =