Лазар отвара ризницу

У хали Основне школе „Мирослав Антић” у Нишу одржан je регионални шампионат централне Србије у џудоу у категорији кадета и кадеткиња. На татамију је продефиловало 80 такмичара – 52 у мушкој и 28 у женској конкуренцијииз 52 клуба.

Боје Џудо клуба „Алексинац” бранила су двојица такмичара – Лазар Станковић и Константин Белић. Како се и очекивало, Лазар је у потпуности оправдао улогу фаворита у категорији такмичара до 66 килограма и освојио најсјајније одличје. Константин Белић је дебитовао у конкуренцији до 73 килограма и није стигао до трофеја.

‒ Лазар је доминирао у својој категорији. Имао је три меча и у сва три је победио ипоном и освојио златну медаљу. Константин је у репесажу изгубио шансу да се бори за медаљу. Без обзира на то, задовољна сам његовом борбеношћу и пожртовањем ‒ каже за наш портал тренер Џудо клуба „Алексинац”, Бојана Станковић.

Лазар Станковић је, дакле, освојио другу златну медаљу у 2022. години и уједно оверио „визу” за Шампионат Србије који ће 12. фебруара бити одржан у Спортском центру „Шумице” у Београду. Прво злато у овој години Станковић је изборио претпрошлог викенда ма међународном турниру у Вршцу.

Фото: ЏК „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + twenty =