Kros-Radevac-grupna

Kros u Radevcu u znaku Aleksinčana

Selo Radevac je juče, 4. avgusta, po deveti put bilo domaćin takmičarima koji su učestvovali na krosu „Radevce 2019”. Na startu, koji je bio u centru naselja, okupilo se 34 takmičara svrstanih u dve kategorije.

Atletski-klubU konkurenciji seniora, njih 17, stazu dugu pet kilometara, do crkve Svete Marije Magdalene i nazad, najbrže je pretrčao trojac Atletskog kluba „Napredak” iz Aleksinca. Pošto su nakon 20 minuta i 57 sekundi skoro u isto vreme prešli ciljnu crtu, međusobnim dogovorom odlučeno je da prvomesto pripadne Predragu Kostiću, drugo je Milan Zeković, a treći Marko Nikolić. Četvrti na cilj, sa vremenom 21 minut i 52 sekunde, stigao je Aleksandar Zdravković fudbaler iz Gredetina.

‒ Staza je bila dobra. Došli smo da uradimo malo jači trening jer nas u narednom periodu očekuju mnogo jača i bitnija takmičenja. Na prvenstvu Srbije za seniore očekujem učešće tri naša takmičara i da probamo da Marko Nikolić osvoji neku medalju, na tri ili pet kilometara ‒ kaže pobednik trke Kostić, koji je i trener u AK „Napredak”, uz napomenu da očekuje na prvenstvu dobar nastup i Milana Zekovića, kao i mlađane Marije Živković i Luke Tošića. 

Kros-Radevac-pobedniciPrvenstvo Srbije se održava 24. i 25. avgusta u Kruševcu.

U juniorskoj konkurenciji, na znatno kraćoj stazi, pobedio je Uroš Stevanović, ispred Filipa Todorovića i trećeplasiranog Đorđa Stojanovića.

Organizator krosa je bila Mesna zajednica Radevac, a značajan doprinos je i pokretača ovog takmičenja Ljubiše Uroševića iz Beograda, poreklom iz ovog aleksinačkog sela.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

four × 5 =