Kros-Radevac-grupna

Крос у Радевцу у знаку Алексинчана

Село Радевац је јуче, 4. августа, по девети пут било домаћин такмичарима који су учествовали на кросу „Радевце 2019”. На старту, који је био у центру насеља, окупило се 34 такмичара сврстаних у две категорије.

Atletski-klub У конкуренцији сениора, њих 17, стазу дугу пет километара, до цркве Свете Марије Магдалене и назад, најбрже је претрчао тројац Атлетског клуба „Напредак” из Алексинца. Пошто су након 20 минута и 57 секунди скоро у исто време прешли циљну црту, међусобним договором одлучено је да првоместо припадне Предрагу Костићу, друго је Милан Зековић, а трећи Марко Николић. Четврти на циљ, са временом 21 минут и 52 секунде, стигао је Александар Здравковић фудбалер из Гредетина.

‒ Стаза је била добра. Дошли смо да урадимо мало јачи тренинг јер нас у наредном периоду очекују много јача и битнија такмичења. На првенству Србије за сениоре очекујем учешће три наша такмичара и да пробамо да Марко Николић освоји неку медаљу, на три или пет километара ‒ каже победник трке Костић, који је и тренер у АК „Напредак”, уз напомену да очекује на првенству добар наступ и Милана Зековића, као и млађане Марије Живковић и Луке Тошића. 

Kros-Radevac-pobednici Првенство Србије се одржава 24. и 25. августа у Крушевцу.

У јуниорској конкуренцији, на знатно краћој стази, победио је Урош Стевановић, испред Филипа Тодоровића и трећепласираног Ђорђа Стојановића.

Организатор кроса је била Месна заједница Радевац, а значајан допринос је и покретача овог такмичења Љубише Урошевића из Београда, пореклом из овог алексиначког села.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 17 =